בשולחן שבת מתערבבים לכם קולות הילדים, זה שר נמוך וזה גבוה, אחד צורח ואת השני בקושי שומעים ?
כתבה פרסומית
גם אצלכם נער הטרום בר מצווה חולם להיפטר מהצרידות כדי שכולם ישמעו ויבינו אותו בקריאת התורה? גם את רוצה לדעת מהו פתרון הקסם להעלאת הביטחון העצמי של בתך?
ואולי גם הגננת של בתך מדברת כל כך בשקט , שאת לא מבינה איך שלושים ילדות הגן מצליחות לשמוע אותה בכלל? אם מצאת את עצמך באחת או יותר מהשאלות הנ"ל, מומלץ לך להמשיך הלאה, אל השורות הבאות. תמצאי בהן בעזרת ד' גם את התשובות.
לפני הקול
חשבו על העולם. לו לא היינו מתקשרים באמצעות הדיבור אלא באמצעות פנטומימה – כמה מוזר , קשה ובלתי ברור זה היה . איך היית קוראת לילדים מהחצר ? בקושי כך הם שומעים אותך מתוך הרעש והמשחק המלהיב , אין אפשר להוציא אותם מהחצר המרתקת בתנועות ידיים בלבד ? הדיבור , רוח ממללא , חשוב ומייחד את האדם משאר הברואים . לא לחינם דרגת האדם בבריאה נקראת ' מדבר '
בואי נבין איך נוצר הקול
הקול שלנו מופק בזוג מיתרי הקול , הממוקמים לרוחב הגרון . מיתרי הקול הם שרירים קטנים שגודלם נע בין 9 – 22 מ " מ בלבד ! איתם משתמשים לאורך כל היום , בפרט אנחנו , שנטלנו תשעה קבין . . . שירה היא דיבור במנגינה , שצליליה עולים ויורדים ב ' מנעד ' – טווח של צלילים רבים .
בואי נרגיש היכן ממוקמים מיתרי הקול
הניחי שלוש אצבעות על הגרון ואמרי ר ' ארוכה . במקום שתרגישי רעידות מממוקמים מיתרי הקול . אחת השאלות המסקרנות כל אמא לילדים מתבגרים היא למה בגיל ההתבגרות קול הבנים מתחלף באופן משמעותי לעומת קול הבנות . התשובה נעוצה בגודלם של מיתרי הקול . אורכו הממוצע של מיתר קול של ילד הוא 9 מ " מ בלבד , של אישה 11 מ מ ושל גבר 22 מ " מ . הבנתי בגיל ההתבגרות , כחלק מהשינויים הפיזיולוגיים בגוף , מתארכים מיתרי הקול – אצל הבנים מ – 9 מ " מ ל – 22 מ " מ , ואילו אצל הבנות : מ – 9 מ " מ ל – 11 מ " מ . השינוי שעובר על מיתרי הקול אצל הבנים משמעותי הרבה יותר , לכן הוא גם נשמע כן .
לתשומת לב : תענית דיבור מוחלטת של 24 – 48 שעות יכולה להעלים צרידות במצב התחלתי ,
נשימה וקול – מה הקשר?
אחד מחומרי הגלם להפקת קול הוא האוויר . נשימה עמוקה ונכונה – שמרחיבה את הבטן בעת שאיפת האוויר ומרוקנת את הבטן והריאות בעת נשיפת האוויר – מאפשרת צלילים איכותיים , מונעת עומס על מיתרי הקול ובכך מונעת את בעיית הצרידות . מעבר לכך . נשימה כזו אף מעניקה יכולות שירה גבוהות יותר ומקסימליות . תוכלו להסתכל על התינוק התורן בבית ולראות שבטנו עולה ויורדת בהתאמה מדהימה לשאיפה ולנשיפת האוויר . איך גם אנחנו ננשום עמוק ונכון ? ביומיום אנחנו נושמים נשימה שטוחה , המרחיבה בעיקר את חלקן העליון של הריאות ומרוממת את בית החזה . כדי לנשום עמוק יותר ולהרחיב גם את חלקן התחתון של הריאות וממילא גם את הבטן , נתאמן על התרגיל הבא :
עימדו על הרצפה, כף היד מונחת על הבטן. כעת נשפו החוצה את כל האוויר הנמצא בתוככן, תוך הכנסה עדינה של הבטן פנימה לכיוון הגב בעזרת היד המונחת על הבטן) בסיום הנשיפה שאפו אוויר ותנו לבטן להתרחב חזרה למקומה הטבעי איזו הקלה! נשימה נכונה, מלבד היותה קריטית לדיבור ללא מאמץ ולשירה מקסימלית, מרפה את הגוף והנפש, משרה רוגע, משחררת רעלים מתוך הגוף וחשובה מאוד לכל תחומי החיים.
צרודה? הקול לא נשמע לך (תרתי משמעל הבן חוזר מהישיבה הביתה ' בלי קול ' צרידות היא מחלה לכל דבר, שיכולה להביא למחלות קשות אם לא מטפלים בה. הטיפול שבאמת פותר את בעיית הצרידות הוא טיפול שפותר את הבעיה משורשה.
מהו מקור הצרידות?
צרידות יכולה להיגרם משתי סיבות עיקריות :
א. חומצות העולות מן הקיבה וצורבות את אזור הגרון ומיתרי הקול.
ב. שימוש רב, לקוי או מאומץ במיתרי הקול , מביא לשחיקתה, להתנפחות. לאדמימות ועד לכאבים. עלול לגרום יבלות ופוליפים הצומחים על מיתרי הקול ומונעים את פעילותם התקינה.
רופא אא"ג יכול לאבחן בבדיקה מה מקור הבעיה ובהתאם לכך להמליץ על הפתרון:
א. לסובלים מחומציות העולה מן הקיבה – מומלץ להימנע ממאכלים חומציים ומטוגנים, מעגבניות, מפירות הדר וכדומה, וכן, חשוב להקפיד על מרווח של שעתיים בין אכילה לשינה. יש מקרים הדורשים גם טיפול תרופתי.
ב. לסובלים מצרידות הנובעת ממאמץ – מומלץ טיפול בדיבור ובפיתוח קול, שבו לומדים להשתמש בצורה נכונה בקול גם בזמני לחץ, לפני קהל (כמו מורות, גננות, מרצות) וברקע רעש חיצוני (כמו של הלומדים בבית מדרש גדול)
רוצה לשיר בקול גבוה? כיווץ קל של שרירי הבטן פנימה לפני השמעת הצליל יוצר זינוק ותמיכה בצלילים הגבוהים וכך הם יוצאים בקלות יתרה.
ש! ש! ש! ש! כן , כך תתחילו לדבר בקול:
ארבעת כללי השי"ן הקריטיים שיכולים לשפר את מצב ולהקל על הסבל הרב הכרוך בצרידות:
שתייה – מינימום של 10 – 15 כוסות מים או תה צמחים ביממה. ניתן לרכוש בקבוקי ספורט, שנוח מאוד לשתות מהם גם במקומות ציבוריים .
שינה – שינה מספקת של 6 – 8 שעות שינה ביממה . תוכלו להתחיל בהדרגה . להוסיף בתחילה חצי שעה ולהמשיך בקצב שלכם עד לזמן המינימלי
שלווה – דיבור בקצב רגוע ולא מהיר . נשימות עמוקות בכל הזדמנות אפשרית .
שתיקה – במהלך דיבור ממושך יש ליצור הפסקות , להקשיב יותר , להמציא שאלות שיגרמו לשתוק כדי לשמוע את התשובה.
סובלים מליחות? נשימה דרך האף יכולה למנוע אותן: נשימות דרך האף ממוססות את הנוזל המופרש בו. מאדות אותו ומונעות ממנו לרדת לגרון כליחה .
הקול משמש אותנו לדיבור , אבל גם לשירה
שירה? אתן מרימות גבה, מה לנו ולשירה? אנחנו מזמן לא מחפשות רמקולים ובמות, והימים שבהם ישבנו מי במעגל עם המדריכה בשבתות ושרנו בגרונות ניחרים, כבר רחוקים מאיתנו – מאוד… היום אנחנו יכולות ליהנות ממוזיקה טובה במערכת או בנגן, או להתענג על שירת ילדינו בסעודות שבת. מה פתאום לשיר בעצמנו?
אז זהו, שזה מומלץ מאוד.
מחקרים מוכיחים שכשאדם שר, משתחררים בגופו הורמונים ששמם אנדורפינים, הורמונים אלו משככים כאבים, משחררים לחצים, מעלים את מצב הרוח וממלאים את האדם בשמחת חיים. נוסף לזאת השירה מעוררת פעילות נירולוגית חיובית בנקודות שונות במוח.
את מנסה להרגיע ילד עצוב בטופי, למה שלא תנסי בשיר?
גם מבחינה נפשית, השירה מעניקה לאדם תחושת זהות עצמית, ביטחון , דימוי עצמי חיובי ויכולת בריאה לחוש רגשות שונים ולשחרר אותם .
נועה, ילדה רגילה ולא כל כן ביישנית, הקליטה שיר לבת – מצווה שלה וביטחונה העצמי עלה פלאים. הוריה המופתעים מתוצאותיה המדהימות של ההקלטה באולפן, שלחו אותה לקורס לפיתוח קול. שתהיה לה סיבה טובה לשיר.
הפסיכולוג ד"ר ווילאם ג'יימס אמר: "אני לא שר משום שאני שמח – אני שמח משום שאני שר!"
מעבר לכך, מבחינה פיזיולוגית, הישירה מחזקת את מיתרי הקול ומסייעת להם להישאר צעירים וגמישים גם בגיל מבוגר, כשתפקוד שרירי הגוף יורד באופן כללי. לא בכדי ההמלצה הגורפת לנשות גיל הזהב היא להרבות בשירה.
פיתוח הקול = פיתוח הכול
שווה לשיר, אבל למה לפתח את הקול? למה לא לשיר עם הקול שיש לנו?
מאז היותה ילדה זוכרת חני את עצמה – צרודה. במסיבת הבת מצווה הכיתתית אמרה לה המאמנת בשקט: "חני, אל תשירי באמת, רק תיעשי עם השפתיים כאילו את שרה". היא חטפה טראומה לכל החיים ולא העזה לפתוח את הפה. לשיר – בכלל לא, ולדבר – רק כי צריך. ילדיה, חובבי המוזיקה, התחננו לשיר לפני השינה אבל היא לא הייתה מסוגלת. הקול שלה לא בשביל לשיר.
עד שהגיע היום והיא יצאה לעבודה כמזכירה, היא הייתה חייבת לדבר, צרוד אבל בקול, ויום אחד נגמר לה הקול, היא לא יכלה להפיק הגה מפיה. ואז היא שמעה על שיטת "הקול ברור" שיטה שפיתחה הגב' שרה אסולין, מנהלת מרכז 'הכול בקול'. אחרי שישה מפגשים של לימוד ותרגול להפקת קול גבוה, עוצמתי ויפה ללא מאמץ וצרידות – החל קולה להישמע, לראשונה, צלול. לא היה גבול לאושרה, טראומה של שנים נמחקה בכמה מפגשים! היא החליטה לנסות לשיר לילדים שירי ערש לפני השינה. אושרם – הרקיע שחקים. גם אושרה. בבוקר היא התחילה להעיר אותם בשיר של "בוקר טוב", והיום – כולו נראה אחרת. נכון, היא לא זמרת ולא מחפשת במות והופעות, אבל היא מצליחה לשיר. היא יכולה לשיר, ובהנאה.
רוצה לפתח ולטפח את הקול שלך בעצמך. בקצב שלך ובזמן שנוח לך?
רוצה להתפטר לחלוטין מהצרידות ולמנוע את הצורך בניתוח להסרת היבלות שבמיתרי הקול יש לך פחד קהל? ערכת 'הקול ברור' תביא לך את הפתרון האולטימטיבי עד הבית:
ערכת 'הקול ברור', הכוללת ספר מושקע ודיסק, היא מיום מיוחד לרגל שנת העשור ל'הכל בקול'. מטרתה: הנגשת מידע מקצועי לכל המתעניינים בפיתוח הקול ובהשפעתו על חיינו ועל איכותם, וכן הקניית שיטת 'הקול ברור'.
הערכה מבוססת על שיטת הלימוד הייחודית והחדשנית המאפשרת העברת קורס בפיתוח קול, בדיבור נכון, בפתרון צרידות ובמניעתה – דרך כתב ודיסק.
היא מכילה ידע מקצועי, עשיר ונרחב, המוגש בשפה קולחת וברורה, בשילוב תרגילים והדגמות.
הערכה מלמדת שלב אחרי שלב להגיע לפיתוח קול באופן נכון ובריא לצד הקניית השיטה, מוגשים בערכה טיפים חשובים, המלצות ועצות פרקטיות – פרי של ניסיון עשיר, רב-שנים ועתיר הצלחות, ברוך ד'.
הערכה מותאמת לגברים ולנשים הרוצים לשפר את קולם ו / או לפתור את בעיית הצרידות והיבלות, בקצב ובזמן הנוח להם עם אפשרות לתמיכה דרך הדוא"ל.
ועכשיו מבצע מיוחד: לקבלת פרק במתנה מערכת 'הקול ברור' השאירו פרטים וקבלו את הערכה לדוא"ל המבצע לזמן מוגבל.
השאירו פרטים וקבלו את ההטבה המיוחדת